Tilbake
Hålogaland teater, Marius Fiskum
Hålogaland teater, Marius Fiskum
Hålogaland teater, Marius Fiskum
Hålogaland teater, Marius Fiskum

Tobias og dagen det smalt (Rimfrost produksjoner)

Fasttilbud:

 Det er mange som kaller Tobias for Cecilie. Nesten alle kaller han for det faktisk. Ikke engang mamma og pappa vet at Cecilie er Tobias. Og det er jo ikke så rart, for utenpå har han jentekropp, men inni seg er han en gutt. Tobias er det fineste navnet han vet om, og sammen med den usynlige dinosaurvennen Konrad kan Tobias være seg selv; verdens beste dinosaurekspert!

Tobias og dagen det smalt er en åpen og undrende forestilling om kjønn, identitet, dinosaurer og vennskap. Forestillingen tar utgangspunkt i samtaler med barn og voksne om kjønnsidentitet og å være født i feil kropp. Gjennom en miks av fantasi og virkelighet utvikler forestillingen kunnskap og innsikt; det er mange måter å være menneske på.

Sammen med pedagoger er det utviklet lærerveiledning til forestillingen med forslag til for- og etterarbeid rundt tematikk og innhold.

Forestillingen vant Heddaprisen 2018 for beste barneforestilling!

Lærerveiledning

Lærerhefte ligger til høyre på siden under vedlegg.

Læreplanens overordnede del:

 • Punkt 1.1 Menneskeverdet
 • Punkt 1.2 Identitet og kulturelt mangfold
 • Punkt 1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang

Kjerneelementer hentet fra læreplaner i Krle, samfunnsfag og naturfag

 • Etisk refleksjon
 • Undring og utforskning
 • Identitesutvikling og felleskap
 • Kropp og helse

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Troms fylkeskommune
 • Kunstnere/grupper: Rimfrost produksjoner
 • Produsent: Rimfrost produksjoner
 • I samarbeid med: Hålogaland Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Kristine Myhre Tunheim (1985) arbeider som skuespiller og konseptutvikler med fokus på historier som skaper debatt. Hun har jobbet som frilansskuespiller for Hålogaland Teater, Barneteatret Vårt, Ferske Scener, Johnsen & Johnsen produksjoner m.m. Kristine har vært med i Rimfrost siden prosjektoppstarten i 2006 og leder siden 2010. Hun bor i Tromsø, ble i 2017 ansatt i Skuespiller- og danseralliansen og sitter I programrådet for scenekunstfestivalen Vårscenefest. I Rimfrost produksjoner er Kristine også produsent for mange av kompaniets forestillinger.

Alexander Solhaug Rindestu (1983) assosieres først og fremst med humor. Som skuespiller og historieforteller med bakgrunn fra revymiljøet, og en usedvanlig god komisk timing, er det få ting han ikke kan få publikum til å le av. Alexander har vært medlem av Rimfrost produksjoner siden 2007 og er skuespiller, konseptutvikler og nestleder i kollektivet. Han er bosatt i Tromsø og aktiv i formidlingsbedriften Perrong 48 AS. Som frilanser har han samarbeidet med NRK, Forsvarets musikkorps Nord-Norge, Rulleramp, SNN m.m.

Jonas Delerud (1985) er oppvokst på Kongsvinger, men har nå base i Tromsø. Delerud er frilansskuespiller utdannet ved Teaterhøgskolen i Nord-trøndelag (HiNT). Etter endt utdanning har Delerud blant annet vært ansatt ved Hedmark Teater, Barneteatret Vårt/Teatret Vårt og ved Hålogaland Teater i Tromsø. Ved siden av å jobbe som skuespiller har han også jobbet som dramatiker og regissør. Rimfrost produksjoner er et kunsterkollektiv som produserer scenekunst for barn, ungdom og voksne.

Rimfrost består av kunstnerisk leder og skuespiller Kristine Myhre Tunheim, skuespiller Alexander Rindestu og kunstfaglig terapeut Jeanette Solbakken. Kollektivet iscenesetter ny norsk dramatikk basert på egne idéer og konsepter. Produksjonene tar ofte utgangspunkt i dokumentarisk materiale, men sluttresultatet spenner fra fiksjonsfortellinger til dokumentarteater. Tekstlig ligger fortellerteateret og den gode historien til grunn, med variasjon i form, virkemidler og målgruppe. Rimfrost produksjoner har base i Tromsø og på Finnsnes.

Publikumskommentarer

Det var en flott forestilling. Jeg likte alt. Publisert av: Simon (klasse - Bergseng skole) – 21.3.2018 18:24