Tilbake

Bokstavelig talt

Bestillingstilbud

Vårt personlige uttrykk og vår identitet, streken, har tradisjonelt vært fremtredende i dagliglivet gjennom bruk av håndskrift, som et verktøy og som kommunikasjon.

Håndskriften erstattes med tastetrykk: Med en lekende tilnærming får deltakerne i verkstedet utforske sin strek og sin håndskrift, og skape en unik digital font. Vi ønsker med dette verkstedet å aktualisere elevenes personlige strek/håndskrift inn i den digitale verden som elevene vokser opp i: Et personlig digitalt avtrykk, og identitetsmarkør.

Bokstavelig talt handler om kommunikasjon, og er et verksted som retter som mot barn i grunnskolen.  Elevene får gjennom håndskriften, utforske sin egen iboende strek, som videre digitaliseres slik at den senere kan benyttes i digital tekstbehandling på elevens egen PC.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Rampestrek
  • Produsent: Rampestrek

Om kunstner / utøver / gruppe

Vi er Rampestrek
Urban kunst og designrettede tæggere i Harstad. Rampestrek er Petter Bratland og Torgeir Riise. Vi driver en livstilsgesjeft drevet på skaperglede, genuin interesse for design, graffiti, streetart og fargerike omgivelser! I 15 år hver har vi blitt formet av denne livsstilen som er drevet av Graffiti, streetart og urban kunst og design. Resultatet ble våren 2014 at vi startet opp Rampestrek.

Via Rampestrek vil vi tilby Harstad, Troms, Nord-Norge og verden graffiti og streetartdekorasjoner. Vi gir folk muligheten til å prøve graffiti selv via workshops og kurs som vi holder for firmaer, skoler, fritidsklubber… Alle som er interessert ønsker vi å gi litt av den gløden og gleden som denne livsstilen og hobbyen har gitt oss.

Petter Bratland (f.1985) er født og oppvokst i Harstad og har fagbrev som elektriker fra 2006. Etter sju år i yrket valgte han å følge sin kreative interesse mot ny utdanning. Valget ble bachelor i grafisk design med utdanning fra Oslo og Southampton. Lengselen mot nord gjorde at han etter endt utdanning flyttet hjem til Harstad i 2013, siden da har jobbet tre år som grafisk designer hos Vizuelli i Harstad. Høsten 2016 begynte han i en 60% stilling som elektriker for å jobbe mer i Rampestrek. Omtaler stilen sin som en potet og elsker å utforske nye uttrykk og sjangre.

Torgeir Riise (f.1984) kommer fra Kongsberg og bor i Harstad. Torgeir arbeider til daglig som Prosjektveileder for street art på Ungdommens Hus i Harstad. Han jobber også for tiden med en masteroppgave om street art og kunstdidaktikk. Foruten om i Harstad og hjembyen Kongsberg har Torgeir utviklet seg som maler i Oslo og under er studieopphold i København. Torgeir inspireres av tagging, nyheter, mennesker og annen street at, og beskriver stilen sin som ‘sjablong sell out møter late nineties Oslo’. 

Publikumskommentarer