Tilbake
Hanna Marie Owren Claussen
Eirik Bjørlund
Eirik Bjørlund

OPPHAV (Nuorta & Louisa)

Opphav har spilt for mange fulle hus både i nord og sør. Duoen har etterhvert blitt kjent for sine nære, engasjerende og egenartede konserter. Slampoet Nuorta skriver om alt fra universet og kjærligheten, til fiskeripolitikk og oljeboring.

Rapperen og poesislammeren med base i Lofoten, finner inspirasjon i livet, folket, kulturen og naturen langs kysten i Nord-Norge. I samspill med gitarist Louisa, skapes en magisk poesi- og musikkopplevelse utenom det vanlige.
Opphav`s musikalske uttrykk utgjør noe helt eget både regionalt og nasjonalt. De kan anses som gode forbilder spesielt for unge kvinner som ønsker å gjøre musikk og skrive poesi. 

På hjemmesiden til Opphav finner dere både videoer og tekster av flere av låtene. https://www.opphav.com/

Lærerveiledning

Tekster

Viktig at dere går inn på hjemmesiden til Opphav og hører på musikken i forkant av konserten,  her ligger også tekster til låtene.

Her er video og tekst til FILFRI https://www.opphav.com/filfri1.html

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Opphav består av slampoet og rapper Ingvild Austgulen og gitarist Louisa Palmi Danielsson. Danielsson er en av få kvinnelige profesjonelle gitarister i regionen og spiller blant annet i Tromsø-bandet Vind. Ingvild Austgulen er regjerende nord-norsk mester i Slampoesi og kåret til norges fjerde beste slampoet i 2016.

Austgulen er en av få utøvede slampoeter i regionen i tillegg til å være en av veldig få kvinnelige utøvende rappere fra Nord-Norge. Hun er også bassist og vokalist i punkebandet The Cameltoes. 

Hør låten 

Publikumskommentarer