Tilbake
Fabelfjord
Fabelfjord
Fabelfjord
Fabelfjord

Theodors magiske revansj

BESTILLINGSTILBUD

Theodor blir daglig plaget av Bølla Bremer. Theodors strategi har alltid vært å late som ingenting og ikke protestere. Han er redd for at motstand bare skal gjøre vondt verre. Men en dag snur alt, da han og søstera Vilja tar til motmæle.

Mens Bremer holder på med sin sedvanlige mobbing, skyter Vilja på han med sprettert, så Theodor kan stikke. Sammen søker de to søsknene tilflukt på eiendommen til den eksentriske, fargerike kunstneren Tegnemester Tusj. Han har selv hatt å gjøre med pøbler som Bremer, og lar dem gjømme seg hos han. På en betingelse: at de tar tusj og fargekritt fatt og skaper KUNST.

Etter visning av den kritikerroste kortfilmen Theodors magiske revansj, vil manusforfatter Endre Lund Eriksen ha en dialog med elevene om mobbing og om det å være litt annerledes. Elevene vil deretter få en grunnleggende innføring i filmproduksjon med utgangspunkt i filmen de nettopp har sett, som er gjort i en unik blandingsteknikk mellom vanlig film og animasjon.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Fabelfjord AS

Om kunstner / utøver / gruppe

I april 2017 hadde kortfilmen ”Theodors magiske revansj” premiere. Filmen er regissert
av Jim Hansen og produsert av Tromsøselskapet Fabelfjord AS. Barneskuespillerne er barn fra ulike skoler i Tromsø.

Endre Lund Eriksen (fra Bodø, bor i Tromsø).Prisbelønt Barnebokforfatter og manusforfatter. Eriksen har bl.a. skrevet boka og manus til filmen Pitbull-Terje som vant Amanda for årets barne-og ungdomsfilm. Endre har lang erfaring med formidling til barn, og har vært på DKS-turné i hele landet og på Svalbard på alle klassetrinn. Eriksen er utviklingsprodusent og medeier i animasjonsstudioet Fabelfjord.

Publikumskommentarer