Tilbake
Valerie Bryan

Tordivel på tur

BESTILLINGSTILBUD - For elever med behov for ekstra tilrettelegging

«Hva er normalt, egentlig?» lurer mamma.
«Det hadde du skjønt hvis du var unormal», svarer Vilde da.
Vilde og Tor har alltid vært venner. Men i det siste har Tor oppført seg annerledes. Han begynner å kalle Vilde for «jenta si». Han sier at hun er vakker. Og så lurer han på om han kan få lov til å ta på henne?

Tordivel er ei kommende bok av Pia Tveterås. Historien handler om fjorten år gamle Vilde som ikke er helt som alle andre tenåringer. Under sitt forfatterbesøk, leser Pia Tveterås fra kapitler som berører temaer det kan være flaut og utfordrende – men som det også er viktig å prate om. Den fiktive og humoristiske distansen fungerer som en trygg inngang til å diskutere nære emner.

Elever med alle typer evner og forutsetninger involveres med inkluderende spørsmål, klasseromsaktiviteter og kreativ historieskriving. Obs! Noe ekstra tid må sannsynligvis påregnes til fnising!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Pia Tveterås

Om kunstner / utøver / gruppe

Pia Tveterås studerte litteratur ved Universitetet i Oslo og Reykjavik. Hun fullførte en mastergrad med fokus på ungdomslitteratur ved KU Leuven i Belgia. I tillegg har hun gjennomført Norsk Barnebokinstitutts skrivestudier. Som tidligere elev ved instituttet har Tveterås tilgang på seminarer, veiledning og workshops om tekst og formidling hos dyktige forfattere, forskere og pedagoger. Ved siden av frivillig arbeid for litteraturmagasinet Stemmer, særlig med fokus på barne- og ungdomslitteratur, jobber hun med å produsere innhold for Salaby; Gyldendals digitale læringsverktøy for barneskoler i hele Norge. Hun skrev et teaterstykke for ungdom i 2010, men Tordivel er forfatterens første selvstendige skjønnlitterære verk.

Med Tordivel ønsker Tveterås å fokusere på mennesker med særegne opplevelser som ofte blir oversett i private og offentlige debatter. Det fiktive rammeverket åpner et trygt rom for å diskutere emner det ellers kan være vanskelig å adressere på en riktig, ærlig og respektfull måte.

Publikumskommentarer