Tilbake

Karhu! - hvorfor bjørnen har så kort hals

BESTILLINGSTILBUD

Karhu, Kettu, Kissa ja Jänis. En bjørn, en rev, en katt og en hare. Sammen legger de fire ut på en reise, men når bjørnen endelig får tatt seg en lur, skjer det verst tenkelige. Historien om hvorfor bjørnen har så kort hals er et sprelsk møte med kvensk eventyrtradisjon og når to fortellere nytolker et gammelt kvensk eventyr kan de utroligste ting skje.

Forestillingen Karhu! hvorfor bjørnen har så kort hals er en introduksjon til kvensk kulturarv og språk. Gjennom et dramapedagogisk opplegg får barna mulighet til å bli inngående kjent med eventyret, og de får også sjansen til skape sine helt egne eventyr.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Skrål og Skrammel
  • Produsent: KultNett AS

Om kunstner / utøver / gruppe

Ørjan Steinsvik er en fagutdannet skuespiller med en bachelor i Drama og teater fra Høyskolen i Volda og en treårig fagskoleutdanning i skuespill for film og Tv fra Norsk Skuespillerinstitutt. I 2015 grunnla han teatergruppen Skrål og Skrammel sammen med Borghild Aasebøstøl, og jobber der som regisør, manusforfatter og skuespiller. Gruppen reiser rundt med egenproduserte fortellinger basert på samiske og kvenske eventyr. Imellom produksjoner tar Ørjan på seg prosjekter innen kortfilm og/eller reklame, eller så holder han kurs i historiefortelling og improvisasjon. Han er også
sertifisert av Nordic Stage Fight Society til scenekamp med rapier, bare never og bredsverd.

Borghild Otelie Aasebøstøl er en allsidig teaterarbeider med en bachelor i Drama og teater fra Høgskulen i Volda. Hun har våren 2017 levert masteroppgave i Drama- og teaterkommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus , der hun har fordypet seg i teater med utgangspunkt i virkelighet. I 2015 var hun med på å grunnlegge teatergruppen Skrål og skrammel, og jobber der som manusforfatter, skuespiller/forteller og regissør. Skrål og skrammel reiser rundt med egenproduserte forestillinger basert på samiske og kvenske eventyr. Borghild har også erfaring i teaterarbeid for og med ulike grupper. Deriblant som skuespiller i museumsspill, forteller på StorySLAM OSLO, og instruktør for barne- og voksengrupper.

Publikumskommentarer

Det var en veldig gøy fortelling. Den var spennende.De voksne var artig og flinke. Vi ( elevene) var ikke redde.Vi lærte om forskjellige dyr.Publisert av: Mona Roll (klasse - Ibestad skole) – 15.10.2018 10:56