Tilbake
Arne Ekeland Narviksenteret

Spioner, sabotører og krigere: Nordnorsk motstandskamp under andre verdenskrig

BESTILLINGSTILBUD
​​​​​​​
Den nordnorske motstandskampen handler om mot, offer, tilfeldigheter og om nerver av stål. Etter kapitulasjonen 10. juni 1940 stables den norske hjemmefronten på beina i Nord-Norge. Mange vil kjempe for fedrelandet. Illegale nyheter spres, spionasje og sabotasjeaksjoner gjennomføres.

Narviksenteret gir en introduksjon til temaet nordnorsk motstandskamp under andre verdenskrig. De snakker om bakgrunnen for motstanden, om relevante personer, og om skjebnen til våre motstandsfolk som falt i Gestapos klør.

Elevene introduseres til den aktive nordnorske motstandskampen gjennom enkelthistorier, bilder, dokumenter og gjenstander fra Narvik Krigsmuseums rikholdige og unike samling. Arbeidsoppgaver knyttes til faktiske hendelser.

Kan passe for Den kulturelle spaserstokken.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Narviksenteret v/Eystein Markusson

Om kunstner / utøver / gruppe

Kristoffer Østnes jobber som formidler på Narviksenteret, Nord-norsk stiftelse for historiefortelling, menneskerettigheter og fredsbygging.

Publikumskommentarer

ett greit bilde, men hvem og hvor er det? Hvem tok bildet? og når? Publisert av: anonym (klasse - ) – 7.1.2019 15:29
Bra innhold, selv om det var mye informasjon på relativt kort tid. Dette ble poengtert av formidler før han startet. Engasjert og flink til å formidle.Publisert av: anonym (klasse - Skibotn) – 24.1.2019 8:42