Tilbake
Nils-Petter Aaland
Nils-Petter Aaland
Nils-Petter Aaland
Nils-Petter Aaland
Nils-Petter Aaland
Nils-Petter Aaland
Nils-Petter Aaland
Nils-Petter Aaland
Nils-Petter Aaland
Nils-Petter Aaland

Ringeren i Notre-Dame (Sanzén Produktioner & Akershus teater)

Fasttilbud

En natt ble et lite deformert barn funnet på steintrappene til Notre-Dame i Paris. Et barn ingen ville ha eller vedkjenne seg. Tyve år senere er barnet blitt en ung mann, og hans ønske om å møte menneskene og verden utenfor katedralen blir større og sterkere.

Handlingen i Victor Hugos klassiske roman «Ringeren i Notre-Dame» fra 1831 foregår i og omkring den veldige katedralen Notre-Dame i Paris på 1400-tallet. Her møter vi Quasimodo- den vanskapte ringeren, Frollo- presten i katedralen, Esmeralda – den dansende vakre romkvinnen og mange flere. Vår versjon av fortellingen om Quasimodo er en blanding av teater og musikal, skrekk og romantikk, komedie og alvor. Og om utenforskapet; som er sterkere enn noen gang i dagens samfunn, og som alle kan kjenne seg igjen i.

På scenen møter du musikeren Bo Platzack som sammen med Skuespilleren Anders Sanzén i 25 ulike roller tar oss med inn i Paris gater, ned under jorden, opp i kirketårnet, og inn i den dramatiske historien om Quasimodo.

Forestillingen er co-produsert med Akershus teater.

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Sanzén Produktioner & Akershus teater
  • Produsent: Sandra Sandbye, produsent
    ​​​​​​​

Om kunstner / utøver / gruppe

Anders og Bosse har kjempestor erfaring av turné i DKS, tillsammans har de spelat ca 1500 föreställningar i DKS genom åren för över 100.000 publikummere. Anders og Bosse är utbildade skuespillere bl.a. från Lecoq i Paris. I tillägg arbetar de båda som teaterpedagoger. Anders filmar mye også, han har roller i Oscarsnominerade og guldbaggebelönade svenska storfilmen Hundraåringen og Finlands Oscarsbidrag Tom of Finland. Bland mye annet. Han syns i TV-serier som lilyhammer og Hotel caesar. Han har arbetat med regionteatern Västanå Teater i sunne, sverige - där han fick fin kritik av de största tidningarna i sverige. Läs om Anders Sanzén på www.anderssanzen.se I tillägg til arbetet som skuespiller og musiker regisserar Bosse årligen teaterforestillinger för barn og unga i samarbete med Nesodden Teaterfabrikk.

Publikumskommentarer