Tilbake
Fahil Anwari
Lars Opstad

Bach goes HipHop

Fasttilbud:

 Endelig skal Werner få fremføre musikk skrevet av sin favorittkomponist, Johann Sebastian Bach. Musikken er komponert spesielt for Werner sitt elskede instrument, celloen! I salen sitter et lydhørt publikum! Alt ligger til rette for en flott klassisk konsert. Hadde det ikke vært for David og Ole Petter. De har hodet fylt av heeelt andre ting….

I forestillingen Bach goes HipHop forenes klassisk musikk med beatboxing og hiphop/breakdance. Dette er en interaktiv forestilling der både elever og lærere synger og danser med. 

Lærerveiledning

Forarbeid til konserten

Det er fint om elevene kan øve inn/friske opp refrenget på Knutsen & Ludvigsen sin melodi Eg ve te Bergen.

På høyre side, under "Vedlegg" finn dere teksten, og under "Lenker" kan dere høre Knutsen & Ludvigsen sin versjon.
​​​​​​​

  Læreplanmål

  Læreplanens overordnede del

  • Punkt 1.2 Identitet og kulturelt mangfold
  • Punkt 1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang

  Kjerneelementer hentet fra læreplaner i samfunnsfag, musikk 

  • Perspektivmangfold
  • Oppleve musikk
  • Kulturforståelse
  • Identitetsutvikling og fellesskap

  Psssst. Her kommer et lite tips:
  ​​​​​​​Vi anbefaler at dere sjekker ut ressursbasen til Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen. Her kan dere finne alt fra undervisningsopplegg til forskningsartikler knyttet til blant annet musikkog kunst og håndverksfaget, for hele opplæringsløpet. Best av alt, det er gratis!www.kunstkultursenteret.no  

  Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Hordaland Fylkeskommune og Rikskonsertene v/produsent Wenche Gausdal
  • Idé/opplegg: Utøvarane i samarbeid med produsent.

  Om kunstner / utøver / gruppe

  Werner Bryn (cello) jobbar som frilans musikar og dirigent i Bergensområdet, og han underviser i Kulturskulen. Han har master i utøvande musikk frå Griegakademiet, i tillegg til allmennlærarutdanning frå Høgskolen i Bergen.

  David Bryn, Werner sin lillebror, er profesjonell dansar med base i Bergen. Han har i fleire år heldt på med utøvande hip hop/breaking/akrobatisk dans, ofte med fokus på det humoristiske i formidlinga. David er mykje nytta som danseinstruktør.                          

  Saman med Ole Petter Knarvik starta David danseduoen Funky2 , og dei kom til semifinalen i Norske Talenter (2014). Ole Petter var med på å starte Absence Crew for 15 år sidan. Som dansar i Absence  har han vunne NM i breaking og vore finalist i Dansefeber og Norske Talenter. 

  Publikumskommentarer