Tilbake
Film fra Sør
Film fra Sør

Supa Modo - en annerledes superhelt!

Fasttilbud:

 Ni år gamle Jo dagdrømmer om å være en superhelt. Men hun er ikke helt som andre niåringer - hun ligger på sykehus, og når moren får beskjed om at Jo ikke har lenge igjen å leve, tar hun med datteren hjem til venner og familie i landsbyen. Så får storesøster Mwix en ide. Med litt hjelp fra venner glir Jos fantasier over i virkeligheten og hun får superkrefter på ekte – plutselig kan hun flytte på tunge gjenstander og stoppe tiden!

Supa Modo er en filmperle om sorg og tap, der latteren og gleden likevel aldri er langt unna. Filmen vant pris for beste barnefilm i Europa i 2018!

Lærerveiledning

En kort introduksjon vil bli gitt av filmformidler Per Eirik Gilsvik. Fokus vil være på å forberede elevene på hva de skal se; skape interesse for at de nå skal få se film fra et land de sannsynligvis aldri har sett film fra før, og bli kjent med noe ganske annet enn Hollywood og superhelt-galleriet de er vant med derfra. Deretter kommer en kort videohilsen fra regissør Likarion Wainaina (som vi har opprettet god kontakt med), før vi viser filmen.  


Etter filmvisningen vil Gilsvik ha en samtale med elevene om filmen og elevenes opplevelse av den. Fokus for samtalen vil dreie seg rundt hvordan elevene opplevde filmen og historien om Jo og vennene hennes, hvilke virkemidler den tar i bruk, og om film som virkelighetsflukt.

Læreplanmål

Læreplanens overordnede del:

  • Punkt 1.2 Identitet og kulturelt mangfold
  • Punkt 1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang

Kjerneelementer hentet fra læreplaner i engelsk og krle

  • Kommunikasjon
  • Språklæring
  • Møte med engelskspråklige tekster
  • Kjennskap til religioner og livssyn
  • Kunne ta andres perspektiv
  • Etisk refleksjon

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Per Eirik Gilsvik, Film fra Sør

Om kunstner / utøver / gruppe

Per Eirik er filmformidler for Stiftelsen Festivalkontoret. Han har i flere år formidlet film gjennom stiftelsens prosjekter i Den kulturelle skolesekken, og turnert med en rekke ulike filmer i flere fylker. Foruten om Den kulturelle skolesekken jobber han med å kuratere barnefilmprogrammene til festivalene Film fra Sør, Arabiske Filmdager og Oslo Pix – til sammen viser disse film for nærmere 10 000 barn og unge hvert år. Per Eirik har tidligere jobbet som lærer, og har vært ansatt i Forandringsfabrikken der han var med og drev medvirkningsprosjektet kalt SkoleProffene.

Film fra Sør (ved Stiftelsen Festivalkontoret) bringer kvalitetsfilm til barn og ungdom gjennom Den kulturelle skolesekken i flere fylker. Film fra Sør er Oslos største filmfestival og viser filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Den arrangeres årlig i november og har holdt på siden 1991. Hovedmålet er å fremme interesse for ikke-vestlige filmer gjennom filmvisninger, regissørmøter og samtaler og debatter rundt filmene. Som filmformidlere brenner vi for spillefilmen og dokumentarfilmen og deres unike kvaliteter som fortellende medier: Gjennom lyd, bilder og bevegelse, kan de skildre et helt liv, skape undring og innlevelse i andre verdener og sette brennbare spørsmål på dagsorden. Kinofilm i spillefilmlengde, og da særlig fiksjonsfilm, er fortsatt vår tids mest populære kulturuttrykk, også blant barn og unge. Vi jobber for å gi barn og unge mangfold i en filmvirkelighet som i stadig større grad domineres av store amerikanske blockbustere. Med vårt tilbud i Den kulturelle skolesekken ønsker vi å gi elevene et innblikk i et spennende og engasjerende filmunivers utenfor Hollywood; vi viser dem verden fra en annen vinkel.

Publikumskommentarer