Tilbake
Inger Marthe Skyberg
Inger Marthe Skyberg
Inger Marthe Skyberg
Inger Marthe Skyberg

Superwoman

Bestillingstilbud

Hva er det som får stuntfolk til å kaste seg foran biler? Hvorfor lar de seg bli tent på? Og hvordan lages egentlig slosscener på film? Thea Danielsen Fjørtoft er stuntkvinne og skuespiller. Hun er den eneste i Norden som innehar denne kombinasjonen. «Superwoman» er en autobiografisk foredragsforestilling med utgangspunkt stuntkvinne´s erfaring, og refleksjoner rundt prosesser hun går igjennom i sitt yrke. Skuespilleren har selv jobbet på over 25 film og TV produksjoner, som stuntkvinne.

Tematisk er dette en forestilling om å følge drømmer og å sette seg mål, gjerne høye og uoppnåelige mål. Om å tillate seg selv å drømme om at alt er mulig. Dette er en en forestilling full av film og lyd, action og dramatikk, hvor stunt blir avslørt og forklart. Med utgangspunkt i stuntbransjen, berøres emner som grensesetting, tillit, mot, respekt, og verdien av å ha gode kollegaer som holder avtaler.

Forestillingen er en blanding av Theas egne erfaringer og hennes refleksjoner rundt dette. Som tittelen insinuerer kan oppdragene noen ganger bli vel spesielle.Forventningene om at en stuntperformer aldri slår seg, er udødelig, og aldri har betenkeligheter ved å gå høyere, lengre, fortere eller hardere, er i høyeste grad en myte som følger med yrket. Å være stuntkvinne handler ikke nødvendigvis om å være jackass, eller kaste seg foran den første og beste bilen som kommer forbi. Presisjon, tillit, selvkontroll og tålmodighet er vel så viktig som mot, fysiske ferdigheter, mental styrke og til slutt litt guts.

Vinner av Gullsekken 2012 for beste produksjon.

Læreplanmål

Læreplanens overordnede del:

Kjerneelementer hentet fra læreplaner i samfunnskunnskap, kroppsøving og utdanningsvalg:

 • Identitet og livsmestring
 • Bevegelse og kroppslig læring
 • Karrierekompetanser

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
 • Arrangert av: Troms fylkeskommune
 • Idé/opplegg: ​​​​​​​Thea Danielsen Fjørtoft, Skuespiller, Regi/Instruksjon, Koreografi, Scenografi, Kostyme, Tekst, Dramaturg. 
  Thorolf Thuestad, Tekniker, Lyddesign
  ​​​​​​​Lina Killingdalen, Tekst, Dramaturg. 
  Chris Kondek, Videodesign.
  ​​​​​​​Gordon Miles, Voice-over.
  ​​​​​​​Thomas Østgård, Videodesign

Om kunstner / utøver / gruppe

Fjørtoft Kulturproduksjoner initierer og produserer scenekunst av ulike former og sammenhenger til Kunstinstitusjoner, Den Kulturelle Skolesekken, festivaler og bedriftsarrangementer. Med vår første selvstendige produksjon Superwoman i 2012, vant vi Gullsekken, en nasjonal utmerkelse for Beste Produksjon for Den Kulturelle Skolesekken.

​​​​​​​FKP har siden 2012 spilt over 1000 skoleforestillinger over hele landet, for ungdommer i alderen 13-15 år. Thea Fjørtoft har sin utdannelse fra Nordens mest innovative teaterskole, Akademi for Scenekunst (BA), og har jobbet med noen av landets beste scenekunstkompanier så vel som ved store internasjonale institusjonsteatre. Hun har også bakgrunn fra toppidrett (Taekwondo) og filmverdenen med 10 års erfaring som stuntkvinne.

Publikumskommentarer