Tilbake
Katarina Caspersen
Katarina Caspersen
Katarina Caspersen

Levende tegninger og norske folkeeventyr UTSATT TIL JUNI 2020

​​​​​​​Bestillingstilbud:

Vi ønsker å spre tegneglede ved å gjøre tegninger til barn og unge bokstavelig talt LEVENDE!

Dette realiseres gjennom et dataprogram som vi har laget. Elevene får tildelt ark og tegnesaker. Tegningene deres blir skannet inn til dataprogrammet og prosjekteres ut i rommet. Elevenes tegninger "popper opp" inne i et tegnet landskap, og levendegjøres med animasjon. Vi har laget en base i form av et skoglandskap, men det er elevene som fyller landskapet med sine særegne tegninger.

Tema for tegneworkshopen er norske folkeeventyr. Folkeeventyr har sin egen logikk. Kombinasjonen med folkeeventyr og barns fantasi kan bli veldig spennende.

Vi ønsker å sette i gang fantasien og samarbeidsevner. Ved å tegne dyr, overnaturlige vesener og trær inn i landskapet, samarbeider elevene om å bygge opp et univers fullt av bevegelige, unike tegninger. Målet med prosjektet er å gi en unik tegneopplevelse til barn og unge ved å kombinere teknologi med analoge tegninger.

Lærerveiledning

Læreplanens overordnede del:

Kjerneelementer hentet fra læreplaner i  Kunst og håndverk og naturfag  

  • Håndverksferdigheter
  • Kulturforståelse
  • Kunst- og designprosesser
  • Visuell kommunikasjon
  • Teknologi

Psssst. Her kommer et lite tips til dere lærere:
​​​​​​​Vi anbefaler at dere sjekker ut ressursbasen til Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen. Her kan dere finne alt fra undervisningsopplegg til forskningsartikler knyttet til blant annet musikkog kunst og håndverksfaget, for hele opplæringsløpet. Best av alt, det er gratis! www.kunstkultursenteret.no  

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Katarina Caspersen og Thor Merlin Lervik

Om kunstner / utøver / gruppe

Thor Merlin Lervik jobber med programmering og visuell kunst, blant annet med visuals til konserter i Oslo, Tønsberg og Drammen. Også animasjonsfilmer og dataspill. Katarina Caspersen jobber med illustrasjon og scenografi. Hun har jobbet med teaterproduksjoner i Berlin, Oslo og i Arendal. Duoen har hatt flere utstillinger sammen i Berlin og Oslo. Og fått diplom i Visuelt for dataspill. - Thor Merlin Lervik har en bachelor i grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo, i tillegg til en bachelor i programmering fra Universitetet i Oslo. - Katarina Caspersen har en bachelor- og mastergrad i grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Publikumskommentarer