Tilbake
Foto Kjell Ove Storvik
Foto Kjell Ove Storvik

Kunsten ved Harstad skole

Fast tilbud for 8. trinn i Harstad kommune:

 Allerede i skolegården møter du det første kunstverket; stort og rødt skinner det opp mellom byggene. Og så snart du kommer inn i skolebygningen møter du mere kunst; i gangene, i trappene, ja faktisk i hele bygget!

Det er hele 30 skulpturer og bilder laget av til sammen 13 kunstnere. Vi kaller gjerne en kunstsamling som dette for utsmykking, selv om hvert og ett av kunstverkene har sin helt særegne karakter.

Alt dette skal elevene få oppleve og bli kjent med når de kommer på besøk til skolen. Elevene skal på en kunstvandring sammen med kunstner Janne Juvi Rasmussen. Og de skal i tillegg fordype seg i ett av verkene sammen med Rina Charlott Lindgren, kunstneren som har laget nettopp dette utvalgte verket. I den påfølgende workshopen får elevene  prøve ut én av Rinas måter å jobbe på.

Kunstmøtet starter ved Harstad fritidssenter, der elevene og lærerne blir tatt imot av de to kunstnerne som skal lede elevene gjennom hele besøket.

Mer informasjon kommer. 


Lærerveiledning

Janne Juvi Rasmussen tar halve klassen på en omvisning i den nye Harstad skole, der det blir samtale, refleksjon og informasjon om utvalgte verk.
​​​​​​​
Den andre halvdelen av klasse blir møtt av Rina Charlott Lindgren, en av kunstnerne som har utsmykking på skolen. Med henne får de dypere kunnskap om hennes bidrag til utsmykkingen. De får se hva hun har laget, men først og fremt: De får jobbe litt sammen med Rina. http://www.rinalindgren.net/

Gruppen ser på arbeidet til kunstneren før de deltar på et lite verksted der de får jobbe med noe som er relatert til kunstnerens egne prosesser.

Læreplanmål

Læreplanens overordnede del:

Kjerneelementer hentet fra læreplaner i matematikk og kunst og håndtverk

  • Utforsking og problemløsing
  • Modellering og anvendelser
  • Abstraksjon og generalisering
  • Håndverksferdigheter
  • Kunst- og designprosesser
  • Visuell kommunikasjon
  • Kulturforståelse

Psssst. Her kommer et lite tips:
​​​​​​​Vi anbefaler at dere sjekker ut ressursbasen til Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen. Her kan dere finne alt fra undervisningsopplegg til forskningsartikler knyttet til blant annet musikk og kunst og håndverksfaget, for hele opplæringsløpet. Best av alt, det er gratis!www.kunstkultursenteret.no  

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Nordnorsk kunstnersenter i samarbeid med Harstad skole

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer