Tilbake
Foto Aslak Gurholt
Foto Aslak Gurholt
Foto Aslak Gurholt

Du(kk) og meg - et dukketeater

Bestillingstilbud - For elever med behov for ekstra tilrettelegging. 

Outsider Art-kunstneren Karly Mikalsen etterlot en stor samling egenproduserte dukker, laget over mange år. Dukker i miniatyr, og noen litt større dukker, dukker i tekstil, i papir og i keramikk. Karly skapte et helt univers av dukker, hun skapte hele tablåer og egne scenografier for dukkene sine. Hun elsket dukketeater. I dag inngår dukkene i museet Trastad Samlinger kunstsamling.

Du(kk) og meg er en tilrettelagt produksjon inspirert av Karlys dukker. Elevene vil med utgangspunkt i Karly og hennes dukker, få uttrykke seg med både visuell kunst og teater gjennom produksjon av dukketeater. Gjennom kjennskap til Karly Mikalsen og hennes dukker gis elvene et innblikk i begrepet Outsider Art. Elevene får gjennom å være dukkemakere, et innblikk i Karly Mikalsens spennende verden.

Lærerveiledning

Første dagen kommer eleven(e) med særskilte behov å gjennomfører opplegget sammen. Andre dagen kommer eleven(e) sammen med resten av klassen og gjennomfører opplegget sammen. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Trastad Samlinger, Sør-Troms Museum
  • Produsent: Sør-Troms Museum - Trastad Samlinger

Om kunstner / utøver / gruppe

Produksjonen er i regi av Trastad Samlinger som er en av avdelingene ved Sør- Troms Museum. Trastad Samlinger er et kunst- og kulturhistorisk museum som viser Outsider Art og presenterer historien om Trastad Gård og hvordan det var å leve som utviklingshemmede i Nord-Norge.

Publikumskommentarer