Skjervøy ungdomsskole

Skjervøy ungdomsskole

Postadresse: Postboks 145 G, 9189 Skjervøy

Besøksadresse: Mellomveien 1, 9180 Skjervøy

Telefon: 77775630

Kontaktperson: Elisabeth Alm, 77 77 56 42, 91 81 90 23, elisabeth.alm@skjervoy.kommune.no (Kulturkontakt)

Antall produksjoner: 4

  • Alle
  • VGS

Arvvas

Musikk, Trinn: 8-10
Fasttilbud: Arvvas er en duo som består av joikeren Sara Marielle Gaup og kontrabassist/vokalist Steinar Raknes. Raknes med sin raspe stemme og nyskapende krumspring på sin kontrabass er et orkester i seg selv, og sammen med Gaups tradisjonsrike samt innovative joik smelter Arvvas musikk naturlig sammen, som to elver som møtes. Musikken er vakker, nedstrippet og melodiøs og samtidig spontan og leken.

Fighting Gravity

Scenekunst, Trinn: 8-VG3
Fast- og bestillingstilbud: I sju sekunder svever jeg. Og det føles som en evighet.
Det er helt fantastisk, og man vil bare fortsette, og fortsette.
Og når du kjenner at du har gjort alt riktig, og skjønner at dette blir langt –
den følelsen er helt ubeskrivelig, og den er faktisk bedre enn å stå øverst på pallen,
tro det eller ei, men sånn er det.Fighting Gravity handler om å følge drømmene sine, og ha mot til å stå opp imot de kreftene som trekker oss nedover, fysisk og mentalt. Både de kreftene som bor inni oss, og de som påvirker oss utenfra og som er med på å bestemme våre skjebner.Fighting Gravity tar utgangspunkt i den kampen kvinnelige skihoppere har måttet kjempe, og fremdeles kjemper, for å få de samme rettighetene som sine mannlige kollegaer i hoppbakken. Til tross for at kvinner faktisk har bedre forutsetninger til å fly lengre enn menn, blir de holdt ute av de største bakkene i verden, og det er fremdeles et stort gap mellom hva kvinner og menn får i pengepremiene og sponsormidler. Det er fortsatt er en vei å gå før kvinner blir verdsatt på lik linje, og får de samme mulighetene som sine mannlige kollegaer.

Forestillingen har som formål å stimulere til diskusjon rundt kjønnsroller og diskriminering.Støttet av SPENN, Fritt ord, Fond for lyd og bilde og Kulturrådet.

Sjaman i stjerneregn - En reise i Asias sentrum

Litteratur, Trinn: 9
Fasttilbud: Hva kan egentlig en sjaman gjøre for folk i dag? For å få svar, setter B. MiRee Abrahamsen kursen mot Tyva, Russland.I en kunnskapsrik og humoristisk tekst, blir vi kjent med sjamaner, strupesang, en sørlending med et kall, en psykolog-smed med profetiske evner, og mer eller mindre klarsynte. Sibir byr på majestetiske landskap, og en rekke originale, nære møter. Boken er et dypdykk i sjamanisme, lokal kultur, religion, tradisjoner og historie – i by og land. Og hva venter av overraskelser i sjamanens jurt? Her er eventyr – og en rekke finurlige fakta du ikke visste du ville vite.

Tid for skulptur! / Áigi bácciide!

Visuell kunst, Trinn: 5-10
Fast- og bestillingstilbud: ProduksjonenTid for skulptur!  er en introduksjon til den samiske kunstneren Aage Gaup som hadde en stor utstilling ved Samisk senter for samtidskunst i november/desember 2018.Med klasserommet som arena får elevene både se, høre og jobbe selv.
Vi inviterer til utstilling, samtale og egenaktivitet i klasserommet med skulptur, foto, film, fortelling og et lite kunstverksted.Aage Gaup er en av Norges viktigste samtidskunstnere. Mange har sikkert sett noen av de store skulpturene hans som utsmykkinger - på flyplasser, ved skoler og andre offentlige bygninger, eller som scenografi på teater. I tillegg til skulptur, som vi skal bli bedre kjent med i dette møtet, jobber han også med teaterscenografi, bilder og tekst for å nevne noe.I Tid for skulptur! vil dere gjøre interessante oppdagelser om samtidskunst! Skulpturene til Aage Gaup er langt mer enn dekorasjon og pynt i en skolegård. Det er dette dere skal gjøre oppdagelser av, i møte med kunsten og formidleren som kommer til skolen. Skulpturene er også en fortelling om identitet, kulturforståelse, bærekraft, rettferdighet og deg selv!DKS-produksjonen Tid for skulptur! er utiklet i samarbeid mellom Samisk senter for samtidskunst, Saviomuseet og Nordnorsk kunstnersenter. Formidler er Kirsti Jerijärvi.Bistevaš- ja diŋgojupmefálaldatÁigi bácciide! lea dáiddárin AageGaup:n oahpistan produkšuvdna. Sus lei stuorra čájáhusa Sámi Dáiddaguovddážis skábmamánu/juovlamánu 2018:s.Luohkkálatnja arenan besse oahppit geahččat, guldalit ja ieža bargat.
Mii bovdet čájáhussii, sagastallamii ja buđaldeapmái luohkkálatnjii bácciin, govain, filmmain, muitalusain ja dáiddasajážin.Aage Gaup lea okta Norgga deháleamos dálááiggedáiddár. Máŋggas leat sihkkarit oaidnán su stuorra bácciid - girdišiljuin, skuvla olggobealde ja eará almmolaš visttiin, dahje lávdehápmin teáhteris. Lassin bácciide, mainna mii dáinna deaivvadeamen oahpásmuvvat, son bargá maiddái teáhterlávddiin, govaiguin ja teavsttaiguinÁigi bácciide! - fuobmábehtet miellagiddevaš gávdnosiid dálááiggedáiddagis. Aage Gaup:a báccit leat eanet go dušše čiŋaheapmi ja hearva skuvlašiljus. Lea justa dát maid dii galgabehtet fuobmát go dáidda ja gaskkusteaddji boahtá skuvlii. Báccit muitalit maiddái identitehta, kulturáddejumi, guoddevašvuođa, vuoiggalašvuođa ja du birra!DKS-produkšuvdna Áigi bácciide! lea gárgeduvvon ovttas Sámi Dáiddaguovddážin , Saviomuseain ja Davvi-Norga dáiddaguovddážin.Govva: Sámi Dáiddaguovddáš / Samisk senter for samtidskunst  
Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter